Ideoita modernin kodin sisustukseen

Kukapa meistä ei haaveilisi lehtien sivuilla näkyvistä, tyylikkyyttä huokuvista kodeista. Yksi sisustuksen suuri, itsensä läpilyönyt tyylisuunta on moderni tyyli. Modernin sisustustyylin punaisena lankana on yhdistellä selkeitä linjoja laadukkaisiin, nykyaikaisiin materiaaleihin. Tilat pyritään pitämään avarina ja valoisina, ja tilan tuntua korostetaan vaaleilla väreillä, lasilla ja kiiltävillä pinnoilla. 

Modernin kodin tyylin edustajia moititaan toisinaan laitosmaisuudesta – tyylilaji vaatiikin tarkkaa silmää sisustajalta. Lue tästä jutusta parhaat vinkit modernin, kodikkaan ilmeen luomiseksi.

Vähemmän on enemmän

Less is more -ajattelu on olennainen osa modernia sisustusta. Tilan tuntua voidaan lisätä karsimalla turhaa kalustoa. Onko todella eteisessä nököttävä puhelinpöytä edelleen tarpeen? Entäs olohuoneen hylly, jota käytät vain saapuvan postin kasaamiseen? Moderni sisustaja muuttuu automaattisesti myös järjestelmälliseksi – kaikki ylimääräinen tavara pyritään saamaan pois näkösältä. Koriste-esineiden määrä karsitaan minimiin, ja sen sijaan panostetaan laatuun. Hyvällä maulla valittu, suuri taulu toimii upeana katseen vangitsijana, ja pehmentää samalla huoneen ilmettä. Usean pienen pöytäkokoisen keramiikkavaasin sijaan hanki yksi suuri lattialle asetettava lasinen tai yksivärinen maljakko – säväys on taattu.

Muodoilla ja väreillä leikittely piristää

Liikaa totisuutta modernissa sisustuksessa voidaan välttää toteuttamalla sisustuksessa eri tasoja ja leikittelemällä muodoilla ja asettelulla. Missä laissa on kirjoitettu, että sohva tulee sijoittaa suoraan tiukasti seinää vasten? Kokeile rohkeasti erilaisia ratkaisuja. Käytä hyväksi asunnon muotoja ja sommittele huonekaluista ryhmiä. Näin avarat tilat saadaan täytettyä sopivasti ja tasapainoisesti. Entäs seinälle kiinnitettävät kirjahyllyt? Onko niiden pakko olla suorat kuin viivoitin? Tarjolla on toinen toistaan upeampia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja. Vilkaisepas esimerkiksi tämä upea, pyöreä bambuhylly tai tämä vesiputkista ja puusta valmistettu industrial-henkinen kolmitasoinen hylly. Persoonalliset esineet luovat mukavaa kontrastia päälinjaltaan yksinkertaiseen ja selkeään sisustukseen. Avara olohuone antaa tilaa myös katon katseenvangitsijille. Valitse peruslampunvarjon sijaan muodoilla koreileva, suurikokoinen kattolamppu, tai sommittele useammista lampuista katosta riippuvia ryhmiä. Voit hakea mallia vaikkapa Pinterestistä. On totta, että modernin kodin perusväritys on vaalea. Vaalea ei kuitenkaan tarkoita valkoista, vaan se voi olla esimerkiksi vaalea harmaa, hento sininen, tai mitä tahansa, mikä silmääsi miellyttää. Tärkeää on valita korkeintaan kolme väriä, joita yhdistellä sisustuksessa. Harmonisen kokonaisuuden voi rikkoa vaikkapa yksi tehosteväri, jota käytät vain vähän ja harkiten. Yksi toimiva keino elävoittää asuntoa, on keskittää tehosteväri yhdelle seinälle. Jätä muut seinät valkoisiksi, mutta räväytä valitsemalla yhdelle seinälle täysin poikkeava, mieleisesi väri. Tällöin muu sisustus kannattaa jättää hyvin vaaleaksi harmonisen kokonaisuuden säilyttämiseksi.

Lämmitä tunnelmaa luonnomateriaaleilla

Vaaleiden, selkeiden linjojen lisäksi moderni sisustustyyli suosii metallinhohtoa, kromia ja lasia. Vastapainoksi tarvitaan jotain pehmeämpää ja lämpimämpää. Luonto tarjoaa meille ihania materiaaleja, joita yhdistää moderniin sisustukeen. Esimerkiksi vaalea, puinen koivulattia istuu moderniin kotiin mainiosti. Hieman tummempaa pohjasäväystä kaipaava voi valita materiaaliksi tammen, joka vaatii parikseen muutoin vaalean sisustuksen. Myös huolella valitut kodin tekstiilit auttavat pehmentämään ilmettä. Rakenna kolmiulotteisuutta kankailla ja matoilla, sekä jätä sohvalle huolettomasti lojumaan lämmittävä villapeitto. Muista kuitenkin, että liika täyttäminen kadottaa sisustuksen punaisen langan.  Voit jättää esimerkiksi verhot ripustamatta kokonaan, mutta asettaa lattialle muhkean, laadukkaan maton. Viherkasvit lisäävät kodikkuutta. Valitse kauniit, selkeät maljakot ja istuta niihin valitsemasi huonekasvit. Esimerkiksi trendikäs lyhtytyräkki on todella helppohoitoinen ja linjoiltaan selkeä ja persoonallinen – juuri moderniin kotiin sopiva. Se muistuttaa ulkonäöltään kaktusta, mutta kuuluu tyräkkikasvien sukuun. Myös elegantit ja veistokselliset palmut ovat helpot hoitaa ja sopivat mainiosti moderniin sisustukseen.

Lämmitä tunnelmaa luonnomateriaaleilla

Comments are closed.