Moderni retrosisustus

Moderni retrosisustus

Retro sisustus ja pukeutumistyyli ovat tällä hetkellä todella kovassa suosiossa ja jokainen haluaa kerätä kotinsa täyteen retrohenkisiä huonekaluja, jotka herättävät menneen vuosikymmenen henkiin. Ne ovat loistava tapa saada vivahdusta lapsuudenkodista omaan kotiin. Tällöin kodista saa vieläkin kotoisamman tuntuisen, kun sieltä löytyy kaikki lapsuudesta tutut klassikot. Se myös antaa kotiin hieman rennompaa tunnelmaa. Se tuo kotiin vanhan ajan tunnelmaa ja aikaisempien vuosien trendejä. Tämä ihanan ikuisen kaunis retrotyyli on erittäin värikäs, iloinen, rento ja hauska. Tällä tyylillä saa hassutella väreillä täysin vapaasti, ilman mitään rajoja. Retrotyylissä nimittäin kaikki värit ja kuosit sopivat yhteen. Oikeastaan mitä värikkäämpi koti on, sen parempi.Sisustuksessa on kuitenkin myös aina tärkeää huomioida oma maku. Sisustus on tarkoitettu kodin asukkaille, eikä ulkopuolisille katsojille. Tämän takia onkin tärkeää, että sisustuksessa muistaa oman maun, eikä vain sisustuslehtien trendejä. Sisustuksella on tarkoitus saada oma koti viihtyisämmäksi niin, että se miellyttää omaa silmää parhaiten. Sillä saadaan koti tuntumaan kodilta, jonne on aina mukava päästä rentoutumaan pitkien työpäivien jälkeen. Kodin sisustuksen on tärkeää olla sellainen, että siellä pystyy rentoutumaan ja unohtamaan kaikki arjen huolet. Tämä taas tarkoittaa jokaiselle erilaista sisustusta. Toisille mahdollisimman värikäs ja monihenkinen koti tekee kotiin sen oikean tunnelman ja taas toisille mahdollisimman pelkistetty ja yksinkertainen sisustus tekee sen. Tämä riippuu täysin omista mieltymyksistään, joista syntyy se juuri oikea sisustus.

Näin saat kodistasi retrotyylisen

retro-tyyli

Retrotyyli kuitenkin ihastuttaa ja miellyttää suurimman osan silmää. Tässä artikkelissa käymmekin hieman läpi miten kodista saa helposti tehtyä hieman retrotyylisen, modernilla silmällä. Suosi kotimaista. Usein kaikkien tuntemat retrosuosikit, ovat niitä kotimaisia tuotteita, joita löytyi joka lapsuudenkodista. Suomalaiset suunnittelijat tuntevatkin retrotyylin taian. Esimerkiksi Eero Aarnion pallotuoli on helppo tapa saada kotiin hieman retroajan tunnelmaa. Tämä pallo tuoli on myöskin hyvin ajaton ja sopii kotiin, kuin kotiin. Kotimaisia huonekaluja myydään monissa kotimaisissa liikkeissä, kuten Aerossa. Tuotteita saa myös helposti tilattua netistä.Älä unohda lamppuja. Erilaiset värikkäät ja jopa psykedeeliset lapunvarjostimen kuuluvat isona osana retrotyyliin. Lampunvarjostimen kuosilla tai värillä ei ole mitään rajoja. Tässä lajissa on vain mielikuvitus mukana. Tietenkin, jos kotiin haluaa hieman rauhallisempaa tunnelmaa, saa rauhallisen lampunvarjostimen luotua helposti Marimekon kankaasta. Muoviajan kauneus saa myöskin näkyä kunnolla lampunvarjostimista.Muista pitää myös raja retrohengessä. Tuskin kukaan kuitenkaan haluaa kotinsa näyttämän mummolalta tai retroajan sisustuslehden etusivulta. Tällöin retrohengen voi helposti yhdistää modernin ajan sisustukseen. Yhdistä rohkeasti ultramoderneja ja retrohenkisiä asioita yhteen. Usein retrolla saa luotua hieman moniulotteisuutta muuten moderniin ja samanlaiseen tyyliin. Sillä saa tehtyä hauskoja yksityiskohtia, joilla saa herätettyä kodin henkiin. Muistatko teiniajan julisteet? Tuo nämä julisteet takaisin aikuiskotisi seinille. Retrohenkisiä julisteita löytyy jokaisesta kaupasta ja sen voi valita täysin oman maun mukaan. Se voi olla vaikka Marilyn Mansonin kasvokuva Andy Warholtin maalaamana tai pelkkä taiteellinen väriläiskä. Pelkkien julisteiden lisäksi retrotaidetta voi lisätä kotiin vaikka erilaisilla pöytäliinoilla tai keittiöpyyhkeillä.

retro-värit

Kuitenkin, jos retrohenki ei innoita kovinkaan paljoa tai kotiin ei ole varaa ostaa uusia huonekaluja, onnistuu retrotyylin luonti pelkillä väreillä. Tämä onnistuu vaikka helposti sohvatyynyjen kankaan vaihtamisella tai verhojen muokkaamisella. Retrohenkeä tuovat saman tien kotona näkyvät oranssin, tummanruskean, turkoosin, sinapinkeltaisen ja avokadon vihreän värit. Tämä onkin helpoin ja edullisin tapa saada kotiin hieman retrotunnelmaa, ilman että vaihtaa koko kodin sisustusta.

Comments are closed.