Sisusta kotisi kuin sisustussuunnittelija

Ammattilaiset sisustussuunnittelijat tekevät kovasti töitä ja saavat käsittelemänsä tilan tuntumaan yhtenäiseltä, upealta ja toimivalta, kaikki samaan aikaan. Tämä vaatii tietynlaista silmää ja ammattitaitoa. Mutta kaikilla ei kuitenkaan ole varaa palkata avukseen ammattilaista, joka tulisi heidän kotiinsa ja opastaisi jokaisessa sisustukseen liittyvässä päätöksessä. Lisäksi moni haluaa olla myös ainoana vastuussa oman kotinsa sisustuksesta ja tehdä omat valintansa henkilökohtaisen tyylinsä ja mieltymystensä kautta

Sisusta kotisi kuin sisustussuunnittelija

Jos sisustuksen päättää hoitaa itse, täytyy pohtia, kuinka löytää inspiraatio sisustuksen muuttamiseen tylsästä kauniiksi ilman ammattilaisen suunnittelijan palkkaamisesta aiheutuvia kuluja. On olemassa muutamia helppoja vinkkejä, joiden avulla voit alkaa järjestellä ja suunnitella huoneistasi tilaa, jollaisen tähän asti kuvittelit olevan mahdollista saavuttaa vain sisustussuunnittelijan avulla. Kun noudatat näitä ohjeita, saatat huomata, kuinka ystäväsi alkavat vaivihkaa udella sinulta sisustussuunnittelijasi puhelinnumeroa.

Etsi inspiraatiota ja vinkkejä lehdistä ja sisustussivustoilta

Moni verkkosivusto ja palvelu on täynnä ihmisiä, jotka hakevat ideoita upeaan kodin sisustukseen. Sisustukseen keskittyvät sivustot ovat herättäneet uusia ideoita ja luovuutta, jota moni ihminen ei ole aiemmin tiennyt pitävänsä sisällään. Jos et ole vielä tehnyt sitä, sinun kannattaa alkaa merkitä ylös kodin sisustamiseen liittyviä ideoita, joita kohtaat sivustoilla ja verkkopalveluissa, ja jotka koet juuri sinua kiinnostavaksi. Voit kerätä ideoita Pinterestin kaltaisista palveluista tai yksinkertaisesti leikata saksilla talteen sinua puhuttelevia kuvia sisustuslehdistä. Kun olet etsinyt ja kerännyt talteen luovia ideoita sisältäviä kuvia, tarkastele niitä hetken aikaa kaikessa rauhassa. Tämä kertoo sinulle luultavasti melko hyvin tyylin suunnitelmallesi. Saatat jopa itse yllättyä valitsemiesi ideoiden mukaan syntyvästä tyyliratkaisusta.

Käytä kolme väriä tai sävyä

Kun olet saanut aikaan hyvän idean sinulle sopivasta sisustustyylistä, on aika väritä sisustuksen väriteema. Tämä on vaikea vaihe, sillä värit ovat hyvin henkilökohtainen asia ja ne luovat ihmisissä erilaisia mielentiloja. Sinun tuleekin valita aina sinulle sopivat värit. Tässä vaiheessa voit katsella keräämiäsi ideoita ja tunnistaa niistä eniten vallalla olevat värit.

Käytä kolme väriä tai sävyä

Värien valitseminen on sinun henkilökohtainen asiasi, mutta niiden yhdistelemisessä kannattaa noudattaa kolmen värin tai sävyn sääntöä. Valitse yksi pääväri seinille, toinen väri suuremmille esineille kuten sohvalle ja tuoleille sekä kolmas tehosteväri pienemmille sisustuselementeille kuten kukille, tyynyille ja koristeille. Muista myös, että väreihin vaikuttaa kotiisi pääsevän valon määrä. Voit käyttää lattiasta kattoon ylettyviä ikkunoita tehostamaan sisustustasi ja tuomaan värejä paremmin esille.

Lisää kotiisi tekstuureja

Värien lisäksi kodin sisustuksessa tärkeä asia on myös tekstuurit, varsinkin jos valitset yksivärisen väriteeman kuten täysin valkoisen tai täysin harmaan. Huone saattaa aluksi näyttää yhden värin teemalta, mutta tarkemmin katsottuna siitä huomaa saman värin eri sävyjä sekä runsaasti tekstuureja käyttämällä kankaita ja tekstiilejä.

 

Lisää kotiisi tekstuureja

Valkoiseen huoneeseen voi lisätä ikkunaverhoja, samettituolin, kiiltäviä silkkisiä tyynyjä, rottinkituoleja ja punottuja koreja sekä puuvillakankaisen sohvan tekoturkiksesta valmistetulla peitolla käsinojalle aseteltuna. Kaikki nämä elementit lisäävät tilaan silmiä miellyttävää tekstuuria ja luovat lämpimämmän ilmapiirin. Tekstuurien, kuvioiden ja vaihtelevien värisävyjen avulla tylsästä huoneesta saa helposti hienostuneen.

Käytä suuria huonekaluja

Eräs yleinen kodinomistajien tekemä virhe on käyttää liian paljon pieniä huonekaluja yhdessä huoneessa. Jos huoneessa on runsaasti pitkäjalkaisia tuoleja, jalallisia pöytiä ja paljon koriste-esineitä, ne vain sotkevat huonetta ja hämäävät silmää. Tilasta kannattaa sen sijaan tehdä tasapainoinen käyttämällä esimerkiksi suurta sohvaa ja nojatuoleja, joiden jalat ovat verhoilun alla, sekä näiden lisäksi yhtä tai kahta kapearunkoista tuolia kauniilla jaloilla. Tärkeintä on löytää tasapaino, ei liikaa massiivisia esineitä eikä liikaa ohutjalkaisia.

Comments are closed.