Sisustussuunnittelu

Sisustussuunnittelu on nykypäivänä erittäin suosittua, kun kodista halutaan saada jatkuvasti trendikkäämpi ja viihtyisämpi. Suunnittelulla saadaan aikaan omanlainen kotinsa, jossa viihtyy ja haluaa viettää aikaansa töiden jälkeen.

 

Sisustussuunnittelu

Kodin pitäisi olla se paikka, jossa pääsee rentoutumaa arjen kiireistä. Tämän takia kodin sisustus ja viihtyvyys on erittäin tärkeässä osassa omaa hyvinvointia ja mielenterveyttä. Niin kuin usein sanotaankin, niin sotkuinen koti saa mielen sotkuiseksi. Tämä pitää myös paikkansa. Usein esimerkiksi töiden teko kotona onnistuu paljon helpommin, kun koti on siistissä kunnossa ja miellyttävän näköinen. Tällöin kotona viihtyy huomattavasti helpommin ja asiat saa tehtyä tuottoisammin. Se myös auttaa rentouttamaan ja on tutkittu, että tietyillä väreillä saadaan aikaan tiettyjä tunteita ja mielentiloja sisustuksessa. Tällöin sisustussuunnittelu ei ole pelkästään värien yhteensopivuuden mittaamista ja sisustuksen trendikkyyttä. Sisustussuunnittelussa on myös hyvin tärkeää miettiä asukkaan hyvinvointia ja saada kodista mahdollisimman rauhallisen oloinen. Tämä toimii esimerkiksi kotiin palaaville mielenterveyspotilaille, joille yksi osa hoitoa on koti ja sen tuoma energia. Oman kodin sisäistä hyvinvointia voi kuitenkin lisätä helposti myös itsekin, jolloin ei tarvitse palkata ammattilaista sitä tekemään. Tärkein kohtahan on tietenkin se, että laittaa kodin itselleen kauniiksi. Silloin kun se miellyttää parhaiten omaa silmää saa siitä kaikkein parhaimman hyödyn irti. Erityisen tärkeässä osassa on peseytymistilojen selkeys ja siisteys. Peseytymistilat ovat hyvinkin tärkeä paikka, nimittäin siellä pestään suihkussa kaikki arjen stressit pois. Tämän takia peseytymistilojen tulee olla mahdollisimman siistit, yksinkertaisen näköiset ja rauhoittavat, jotta peseytymisellä on myös rentouttava vaikutus.

Yksi vieläkin tärkeämpi osa on kuitenkin kodin toimivuus. Toimivassa kodissa ei tarvitse käyttää aikaa ja energiaa epäloogisiin viritelmiin. Silloin kaikki toimii erittäin tehokkaasti, eikä minkään askareen tekemiseen tarvitse käyttää enempää aikaa kuin on tarpeen. Tällä tarkoitetaan pääasiassa sitä, että kodinhoitohuone on tarpeeksi tilava ja sieltä löytyy kaikki tarpeelliset kodinkoneet ja kuivaustilat. Keittiössä on tarpeeksi tilaa ruuanlaitolle, eikä se ole täynnä ylimääräistä tavaraa, jota ei siellä tarvitse. Vaatehuone tai vaatekaappi ovat tarpeeksi tilavia, jotta sinne mahtuu kaikki tarvittavat asiat selkeästi ja ilman turhaa sotkua. Kun vaatekaappi on kunnossa jaa aamuisin valittua sopivat vaatteet selkeästi, ilman että tarvitsee käyttää energiaa tiettyjen vaatteiden etsimiseen ja vaatekaapin penkomiseen.

Miten sitten täydellisen kodin saa sisustettua?

Se onnistuu yllättävänkin helposti, jopa vanhasta pienestä kodista oikeilla ratkaisuilla. Tällöin vain pitää käyttää enemmän mielikuvitusta. Netistä saa kuitenkin luettua vaikka kuinka paljon erilaisia ohjeita pienen kodin sisustamiseen, jolloin oikeilla huonekaluilla ja tilaratkaisuilla saa loihdittua yllättävänkin paljon tilaa. Pienessä kodissa joutuu kuitenkin aina miettimään enemmän ja käyttämään mielikuvitusta, jotta siitä saisi kaiken mahdollisen irti. Suuremassa kodissa on taas enemmän tilaa omille mielihaluille, kun jokaisen ratkaisun kohdalla ei tarvitse miettiä tilankäyttöä. Vaikka onhan tilankäytön ajattelu aina hyödyllistä, oli kyseessä sitten minkäkokoinen talo tahansa. Sisustamisessa jokainen voi olla oma suunnittelijansa. Tällöin koti suunnitellaan täysin itse ilman ulkopuolisen apua. Tämä on oikein toimiva ratkaisu silloin kun tietää jo valmiiksi millaisen kodin haluaa. Välillä kuitenkin tuntuu, että vaihtoehtoja on ihan liikaa, eikä oikein osaa valita mistään. Silloin on mahdollista palkata sisustukseen avuksi ammattilainen. Ammattilainen osaa katsoa asiakkaan persoonallisuutta ja mieltymyksiä niin, että saa luotua juuri täydellisen kodin oikealle henkilölle. Sisustussuunnittelija myös tuntee materiaalit, jolloin kotiin valitaan kestävää ja arvoja vastaavaa materiaalia. Tällöin kodin sisustuksesta saa paljon pitkäkestoisemman ja viihtyvämmän.

Miten sitten täydellisen kodin saa sisustettua?

Comments are closed.