Sisustustrendit vuonna 2021

Maailmaa muuttaneet ajat ovat olleet jo pitkään käsillä. Sen saattelemana kodista on tullut ihmisille entistäkin tärkeämpi paikka, josta haetaan rauhaa, turvaa ja harmoniaa vastalääkkeeksi maailman höykytykselle. Koska kotona vietetään nykyään paljon aikaa, halutaan sisustukseen panostaa. Sen voi tehdä pienien yksityiskohtien avulla tai muuttaa koko kodin ilmettä suurella remontilla – ihan, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tapa luoda itselle parhaiten sopiva sisustus, sillä vaihtoehtoja on monia. Voi panostaa yksistään viherkasveihin, väreihin, ekologisuuteen, minimalistisuuteen, sisustuselementtien pehmeisiin muotoihin, pieniin yksityiskohtiin tai valita monta asiaa, joihin haluaa fokusoitua. Ja hei, eihän sitä orjallisesti tarvitse trendien mukaan mennä! Pääasia on, että kodin asukaat viihtyvät omassa kodissaan.

 

Vinkkejä viihtyisän tunnelman luomiseen vuonna 2021

Viherkasvit ovat nousseet yhdeksi suureksi viihtyisyyttä luovaksi elementiksi. Pelkän kivan ulkonäön lisäksi aidot viherkasvit myös puhdistavat sisäilmaa ja vähentävät stressitasoa – ainakin joidenkin tutkimustulosten mukaan. Olipa tavoitteenasi pelkästään kodin viihtyisyyden lisäys tai lisäksi saada mahdollisia lisähyötyjä, viherkasvit ovat tähän loisto valinta. Kliinisen valkoinen on nyt historiaa – ainakin toistaiseksi. Tilalle ovat tulleet lämpimät, luonnon omaa värimaailmaa jäljittelevät sävyt. Näillä saadaan luotua kodikkuutta ja rauhaisaa tunnelmaa. Kun ajatellaan, minkälaisessa pyörityksessä koko maailma on ollut jo pitkään, ei ole mikään ihme, että nyt omaan kotiin halutaan luoda vastapainoksi rauhaa ja viihtyisyyttä.

Vinkkejä viihtyisän tunnelman luomiseen vuonna 2021

Vinkkejä viihtyisän tunnelman luomiseen vuonna 2021

Ekologisuus luo myös sisustukseen oman silauksensa vuonna 2021. Nykyään ei automaattisesti mennäkään ostamaan uutta, vaan myös kierrätetyt tai ajan patinoimat vanhat tavarat herättävät mielenkiintoa. Niille halutaan antaa uusi elämä joko sellaisenaan tai hieman tuunattuina. Kestävät materiaalit ja kotimaisuus ovat asioita, joihin ollaan valmiita satsaamaan, vaikka hintalappu ostohetkellä hieman arveluttaisikin. Kertakäyttötavaroiden osto tulee kuitenkin pidemmällä aikavälillä todennäköisesti kalliimmaksi kuin pitkäaikaisen investoinnin kertamaksu. Jos pidät siitä ja uskot, että se palvelee sinua pitkään, osta se. Vähemmän on enemmän. Kotia ei tarvitse ahtaa täyteen tavaraa, vaan voi jättää myös tilaa elämälle, yllätyksille ja hengittämiselle. Maailman hälinä saa kotona vastapainokseen minimalistisella sisustuksella luodun hiljaisuuden.

Mitä muotoihin tulee, vuonna 2021 kaarevuus ja pyöreys vie voiton terävistä kulmista. Tämä osaltaan tukee sitä tunnelmaa, jota koteihin nyt halutaan luoda – harmonia, rauha, pehmeys. Kaarevuus-teema näkyy sohvista ruokapöytiin ja ihan pienesineisiin asti. Luonnonmateriaalien kasvava suosio sisustuksessa tukee myös omalta osaltaan koteihin haettavaa rauha ja pehmeys –teemaa. Koska etätöiden tekeminen on kasvanut paljon, se on myös tuonut oman leimansa sisustamiseen. Joissain kodeissa on mahdollista tehdä etätyötä tekevälle oma työhuone. Toisissa kodeissa työhuonemahdollisuutta ei ole ja tarvitsee käyttää enemmän mielikuvitusta, jotta työpiste saadaan kotiin järjestettyä unohtamatta huoneen muita funktioita. Erilaisia työpistevaihtoehtoja on onneksi tarjolla monia.

Persoonallisen viihtyisä ja ajaton

Sisustuksen perusta luodaan pitkäaikaisilla investoinneilla. Ajattomuuden henki heijastuu näistä valinnoista. Se, jolla saadaan persoonallisuutta kunnolla esiin, ovat pienet yksityiskohdat, kuten pienesineet tai taulut. Ne voivat kiinnittää katsojan huomion olemalla todella erikoisia tai värit saattavat olla voimakkaampia verrattuna muihin sisustusväreihin, mitkä ovat sävyiltään luonnonläheisiä. Nyt, kun ajan henki sallii enemmän aikaa kotona, voit päästää sisäisen sisustajasi valloilleen. Voit luoda kodista viihtyisän, kodikkaan, rauhan tyyssijan, jonne on ihana palata mylläävän maailmanmenon keskeltä. Voit muokata kotisi ilmettä ja tunnelmaa isosti tai pienesti. Voit tehdä sen itse. Voit myös palkata ammattilaisen auttamaan. Päädyt sitten hyppäämään trendivirtauksen mukaan isosti tai pienesti tai pysyttelemään omien, itse luomiesi trendien puolestapuhujana – ei mitään väliä. Jokainen saa valita tyylinsä. Pääasiahan on, että koti on kodin asukkaiden näköinen ja kodin asukkaat viihtyvät omassa kodissaan!

Comments are closed.