Vinkkejä makuuhuoneen sisustamiseen

Makuuhuoneen tulisi olla rauhoittava, henkilökohtainen keidas, jonne aina voi mennä rentoutumaan, kun tarve näin vaatii. Uni on myös yksi tärkeimmistä asioista, joten makuuhuone kannattaa pitää mielessä sisustuksen aikana. Joskus kuitenkin makuuhuone tuppaa olemaan vain täynnä erilaisia ylimääräisiä tavaroita. Ehkä sen seinät ovat liian hektiset tai yksinkertaisesti mikään tavara ei käy toistensa kanssa yhteen ja makuuhuoneesta muuttuu painajainen, joka aiheuttaa vain stressiä. Liikaa tavaraa kertyy helposti makuuhuoneeseen ja saa aikaan sekamelskan, jonka keskellä on vaikea rauhoittua. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Olemme keränneet pikaoppaan makuuhuoneen tuunaamiseen, joilla saat unelmien huoneen, jonne on aina mukava nukahtaa.

Valitse seinien värit tarkkaan ja muista yksinkertaisuus

Yleisten ja rohkeiden päävärien (sininen, punainen ja keltainen) sijasta, makuuhuoneeseen kannattaa valita jokin hieman rauhoittavampi ja hillitympi sävy seinille. Muistatko väriteorian yläasteen kuvaamataidon tunneilta? Siellä opittiin, kuinka hennot sinisen, laventelin ja vihreän sävyt ovat rauhoittavia sävyjä, kun taas oranssi ja keltainen ovat täynnä energiaa. Myös maanläheiset sävyt, kuten eri sävyiset ruskeat tuovat viihtyisyyttä huoneeseen. Vaikka kuinka hurjalta tämä kuulostaakin, seinien värit tuovat ison tunnelman muutoksen huoneeseen. Tärkeintä seinissä kuitenkin on, että itse tykkäät niistä. Valitse erilainen sävy omasta lempiväristäsi ja ei muuta kuin maali tai tapetti kaupoille!

Valitse seinien värit tarkkaan ja muista yksinkertaisuus

Valitse seinien värit tarkkaan ja muista yksinkertaisuus

Vaikka makuuhuoneen tulisi olla täynnä persoonallisuutta, liiallinen määrä tavaraa tuottaa vain sekasotkua, josta aiheutuu vain rauhaton olo. Yritä aina pitää makuuhuone mahdollisimman tyhjänä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinne tulisi laittaa vain sänky ja siinä se onkin. Makuuhuoneeseen voi huoletta laittaa tietenkin sängyn lisäksi vaikka yöpöydän, vaatekaapin ja vaikka lepotuolin huoneen nurkkaan. Erilaiset pienet sisustustavarat on kuitenkin hyvä pitää minimissään. Sen sijaan, kannattaa makuuhuoneeseen tuoda vain kauniita tavaroita, joista itselleen tulee hyvä mieli, esimerkiksi kuvia perheenjäsenistä ja kavereista, kukkia ja kynttilöitä.

Huonekalut, liinavaatteet ja taideteokset

Tämä on usein seikka, joka jää monilta huomaamatta. Huonekalujen koolla on suuri vaikutus tilan tuntuun ja usein se tuppaa unohtumaan. Netissä tai kaupassa katsottuna huonekalujen koolla ei oikein ole väliä ja niitä on ehkä hieman hankala hahmottaa juuri omaan makkariin. Hyvä vinkki tähän on ottaa mitat kiinnostavista huonekaluista ja laittaa maalarinteipillä mitat makuuhuoneen lattialle, siihen kohtaan mihin huonekalut menisivät. Tämä auttaa hahmottamaan huonekalujen suuruuden ja ei tule vahingossakaan ostettua huonetta liian täyden tai tyhjän tuntuiseksi.

Vaikka päällepäin saattaa kuulostaakin, että liinavaatteilla ei ole paljoakaan väliä, ne voivat olla iso ero rauhallisen ja erittäin levottoman huoneen välillä. Jos ajattelemme, että vietämme yli kolmasosan elämästämme sängyssämme nukkuen, eikö siihen panostaminen kuulostakin järkevältä? Mikään ei lisää helppoa luksusta makuuhuoneeseen, kuin tarkkaan valitut ja hyvänlaatuiset kankaat. Lakanat kannattaa ostaa, jos ne ovat esimerkiksi 100% puuvillaa. Lisäämällä kashmir tai mohair -peiton, joko sängyn päälle koristeeksi, tai nojatuolin käsinojalle makuuhuoneeseen, tuo vielä enemmän elegantin tunteen huoneeseen. Tämä on helpoin tapa parantaa sekä makuuhuoneen sisustusta että unen laatua samanaikaisesti.

Tauluja, kuvia ja julisteita kannattaa myös yhdistää muun huoneen värimaailmaan sopivaksi. Sängyn pääty on varma paikka tauluille ja se tasapainottaa huonetta juuri sopivasti. Helppo konsti saada sängynpääty näyttämään tasapainoiselta on kokeilla kolmen sääntöä. Mitä tämä kolmen sääntö sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa kolmen samankokoisen taulun asettamista vieri vierekkäin. Asettelulla voi saada aikaan persoonallisuutta ja taulujen ei tarvitse olla aivan linjassa, vaan asettelun kanssa voi leikkiä hieman. Taulujen kuitenkin kannattaa loppujen lopuksi olla toistensa kanssa tasapainossa. Kuten muidenkin värien ja elementtien kanssa, yksinkertaisuus sopii makuuhuoneeseen parhaiten.

Comments are closed.